Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Astăzi au loc alegeri pentru…

Astăzi au loc alegeri pentru funcția de primar în satul Aluatu, Taraclia, după ce, anterior, alegătorii boicotaseră scrutinul

Astăzi au loc alegeri pentru funcția de primar în satul Aluatu din raionul Taraclia.

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia, unde astăzi are votarea repetată în cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului, se desfășoară în regim normal, la vot fiind așteptați, pe parcursul zilei, 767 de alegători.

CEC anunță cî, la primele ore, dreptul la vot fusese exercitat de către 6 de alegători sau 0.78% din cei înscriși în listele electorale (1 femeie și 5 bărbați).

 Alegerile au loc după ce CEC a declarat nevalabile alegerile în cel de-al doilea tur de scrutin din data de 3 decembrie 2023 în satul Aluatu, raionul Taraclia, constatând că la alegeri au participat mai puțin de 20% din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Votarea se efectuează în baza acelorași date din listele electorale, cu același consiliu și birou electoral.

La votarea repetată în cel de-al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Totodată, în conformitate cu prevederile Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare. Votarea se va încheia la ora 21:00.