Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anunțul făcut de Partidul Șor,…

Anunțul făcut de Partidul Șor, în legătură cu participarea la ședințele de Parlament și majorarea indemnizațiilor pentru pensionari

Reprezentanții Partidului „ȘOR” susțin că vor participa la ședințele plenare ale Parlamentului și vor susține votarea unor proiecte importante pentru sistemul medical și social al R. Moldova numai în cazul în care proiectele de legi „vor fi discutate deschis în Parlament și nu prin ocolirea organului legislativ”.

Potrivit unui comunicat emis de Partidul Politic „Șor”, tot în acest context, fracțiunea politică va solicita ca idemnizațiile unice pentru pensionari să fie majorate de la 700 la 5 mii de lei.

Indemnizația unică pentru pensionari nu trebuie să fie de 700 de lei, dar de 5.000. Și cel puțin la fel trebuie să fie indemnizația de șomaj, pentru că este imposibil să supraviețuiești cu mai puțini bani, având în vedere prețurile actuale. Doar în asemenea caz fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va participa la ședința Parlamentului și va susține amendamentele”, a menționat Șor într-o postare pe Facebook.

Tot în nota informativă, se arată că „reprezentanții Partidului „Șor” resping acuzațiile guvernării, potrivit cărora partidele de opoziție din Parlament ar bloca proiectele de legi ce vizează, printre altele, creșterea salariilor medicilor și plata indemnizațiilor unice pentru pensionari, prin procedura de asumare a răspunderi Guvernului pentru un pachet de legi”.

Luni, 6 iulie, a treia ședință de Parlament, la care urmau să fie examinate mai multe proiecte, printre care cele asupra cărora Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea, a fost anulată din lipsă de cvorum.