Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angela Nani, numită în funcția…

Angela Nani, numită în funcția de directoare generală a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. A fost aprobată și numirea unui membru al Curții de Conturi

Angela Nani a fost numită în funcția de Consilieră pentru soluționarea contestațiilor – directoare generală a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). De asemenea, Parlamentul a aprobat numirea lui Alexandru Munteanu în funcția de membru al Curții de Conturi, pe o perioadă de cinci ani. Deciziile au fost aprobate în ședința Parlamentului din 16 martie.

Potrivit Legislativului, candidatura Angelei Nani a fost propusă în plenul Parlamentului de Comisia economie, buget și finanțe, urmare a desfășurării concursului pentru selectarea candidatului la funcția de director general al ANSC.

Angela Nani este licențiată în management informațional și are diplome de master în științe politice și în drept. Aceasta activează în cadrul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor din anul 2017 și, în prezent, ocupă funcția de director general interimar al instituției. Anterior, Angela Nani a activat la Agenția Achiziții Publice, anunță Parlamentul.

Alexandru Munteanu. Sursa foto: Parlament

Alexandru Munteanu a fost desemnat câștigător al concursului public pentru ocuparea funcției de membru al Curții de Conturi și a fost numit în funcție pe 16 martie prin decizia Parlamentului. Prin aceeași hotărâre, Legislativul a constatat încetarea mandatului de membru al Curții de Conturi al lui Andrei Munteanu în urma expirării termenului pentru care a fost numit.

În conformitate cu Legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a R. Moldova, membrii instituției se numesc de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pe un termen de cinci ani, la propunerea Președintelui Curții de Conturi.