Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Republicii Cehe în Moldova…

Ambasadorul Republicii Cehe în Moldova a fost decorat de președinta Maia Sandu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, l-a decorat joi, 28 ianuarie, cu „Ordinul de Onoare” pe ES Zdeněk Krejčí, ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, cu ocazia încheierii mandatului.

Anunțul a fost postat pe site-ul instituției prezidențiale.

Potrivit instituției prezidențiale, distincția i-a fost înmânată ambasadorului Zdeněk Krejčí în semn de înaltă apreciere a muncii desfășurate întru consolidarea relațiilor politice, economice și interumane dintre cele două state, precum și pentru sprijinul acordat în procesul de europenizare și euro-integrare a R. Moldova.

„În numele meu și al poporului Republicii Moldova, țin să-mi exprim recunoștința pentru munca dumneavoastră și pentru sprijinul necondiționat pe care, de-a lungul anilor, Republica Cehă l-a acordat țării noastre. Vreau să menționez, în special, proiectele sociale, care au venit direct în ajutorul cetățenilor R. Moldova, dar și reacția extraordinară de solidaritate de care Republica Cehă a dat dovadă în anul 2020, oferind echipamente de protecție și sanitare pentru lucrătorii medicali angajați în combaterea pandemiei Covid-19”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta Maia Sandu a menționat că R. Moldova este una dintre cele șase țări, căreia Republica Cehă îi acordă susținere specială în cadrul programului său de cooperare internațională, dar și că Praga se numără printre cele 13 cancelarii UE, semnatare ale unei declarații prin care cer Bruxellesului să ajute statele membre ale Parteneriatului Estic să-și vaccineze populația contra Covid-19.