Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandru Tănase explică de ce…

Alexandru Tănase explică de ce a acceptat funcția de ministru al Justiției

Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale și fost ministru al Justiției, spune că a acceptat să revină în fruntea ministerului deoarece nu este de acord cu foarte multe lucruri din acest sector. „Fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine”, a firmă noul ministru.

Alexandru Tănase a comunicat că intenționează să facă schimbări în domeniu.

„Pentru mine a fost o provocare această invitație de a face parte din Guvern, anume pe domeniul justiției. Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector și cred că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil”, a declarat Alexandru Tănase.

Anterior, Alexandru Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției în perioada septembrie 2009 – mai 2011. În această perioadă, el a inițiat reforma justiției, promovând schimbarea statutului specialiștilor din domeniul avocaturii, notariatului, executărilor judecătorești, aceștia devenind liberi profesioniști. O altă modificare relevantă a fost efectuată în structura instanţelor de judecată, fiind lichidate cele specializate economice şi militare. De asemenea, a fost sporit gradul de responsabilitate al judecătorilor.

Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, după ce a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.