Principală  —  IMPORTANTE   —   Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a…

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a fost constituită oficial: Nu înseamnă dispariția fracțiunii Partidului Politic „ȘOR”

Cei șase deputați transfugi Sergiu Sîrbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu și deputații fracțiunii Partidului ȘOR, Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc au creat oficial platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a legislativului. Noul grup parlamentar va fi format din 15 deputați și va fi al doilea ca mărime din Parlament, după fracțiunea socialiștilor care deține 37 de mandate.

Noua platforma nu va activa ca fracțiune separată și se va baza în activitate pe fracțiunea Partidului Șor care „va funcționa în continuare cu drepturi depline în Parlamentul Republicii Moldova”.

Secretarul Platformei parlamentare ”Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu a menționat că scopul Platformei este de a promova o agendă amplă, așteptată de către oameni. ”Deputații care au aderat la Platforma ”Pentru Moldova” vor susține și vor vota toate proiectele bune pentru cetățeni, pentru oameni, pentru Moldova! Mizăm pe aceeași abordare din partea tuturor fracțiunilor parlamentare!”, scrie într-un comunicat al noii formațiuni.

„Aderarea la Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” nu înseamnă dispariția fracțiunii Partidului Politic „ȘOR”, dar conjugarea eforturilor în vederea adoptării proiectele de legi așteptate de cetățeni și necesare țării”, potrivit fracțiunii Partidului ŞOR, citată în același comunicat.

Cei 6 deputați transfugi Sergiu Sîrbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu au intrat în parlament pe listele și cu susținerea Partidului Democrat. Ulterior, au părăsit fracțiunea PDM și au aderat la grupul parlamentar PRO-Moldova fiind printre fondatorii noii formațiuni politice. În plină campanie electorală pentru prezidențiale, rând pe rând, cei 6 au plecat și din partidul condus de fostul lor coleg Andrian Candu anunțând crearea unei noi platforme parlamentare. Câteva zile mai târziu, legislatorii au fost văzuți la serbările dedicate zilei Orheiului.