Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 40 de burse pentru…

Peste 40 de burse pentru studenții și liceenii din Bălţi, oferite cu finanțarea Patriarhiei Române

Foto: Agerpres

Episcopia de Bălţi oferă 41 de burse pentru anul de studii 2023 – 2024 studenţilor și liceenilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei, care au obținut rezultate bune la învățătură, dar vin din familii cu venituri modeste. Acestea vor fi oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, o Mitropolie autonomă din cadrul Patriarhiei Române.

Potrivit unui comunicat publicat de Episcopia de Bălţi, vor fi oferite 20 de burse „Mitropolit Visarion Puiu”, în valoare de 850 lei fiecare, şi 21 burse „Mecena Vasile Stroescu”, a câte 700 de lei fiecare. Bursele sunt oferite pentru zece luni ale anului de învăţământ.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” au fost instituite la propunerea Episcopului de Bălţi şi aprobate de către Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălţi în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca An Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români în cadrul Patriarhiei Române.

Astfel, Episcopia de Bălți oferă aceste burse al patrulea an consecutiv. În anul de învățmânt 2020-2021, Episcopia de Bălţi a oferit 32 de burse, în anul de studii 2021 – 2022 – 30 de burse, iar 2022 – 2023 – 35 de burse.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.