Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 30 de cazuri de…

Peste 30 de cazuri de tentativă de mituire de către șoferii aflați în conflict cu legea, înregistrate de polițiști în ultimele 10 zile. IGP: „Darea de mită este o infracțiune”

Sursa foto: IGP

În ultimele 10 zile, polițiștii au înregistrat 33 de cazuri de tentativă de mituire de către șoferii aflați în conflict cu legea. Potrivit Poliției, conducătorii auto au propus polițiștilor sume de la zeci până la mii de lei, în valută națională sau străină, pentru a nu fi documentați pentru comiterea diverselor încălcări în trafic, cum ar fi conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteză sau lipsa dreptului de a conduce.

Potrivit unui comunicat emis de Poliție, într-unul din ultimele cazuri, un șofer de 39 de ani a propus 3 000 de lei polițiștilor de patrulare, pentru a fi scutit de documentare, după ce a încălcat limita de viteză în satul Prepelița din raionul Sîngerei.

Un alt caz a avut loc în raionul Orhei, traseul satului Vatici, unde un tânăr de 22 de ani a încercat să-l mituiască pe șeful Inspectoratului de poliție Orhei după ce a fost prins conducând un ATV fără numere de înmatriculare și fără a deține un permis de conducere. Mai mult, tânărul se afla în stare de ebrietate, alcooltestul arătând o concentrație de 1,35 mg/l de vapori de alcool în aerul expirat.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției reamintește cetățenilor că darea de mită unui funcționar public atrage răspundere penală şi este o infracțiune.