Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Peste 3 milioane de dolari,…

Peste 3 milioane de dolari, investiți de Suedia în managementul râului Nistru

Sursa foto: gov.md

Suedia a contribuit cu aproape 3 363 000 de dolari americani la bugetul proiectului „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”. Miecruri, 3 aprilie, la Ministerul Mediului a avut loc o ședință dedicată proiectului cu participarea Andreei Cuzyova, Reprezentantei rezidente adjuncte a PNUD Moldova, și Karin Borovic, șefa Departamentului Cooperare pentru dezvoltare al Ambasadei Suediei.

„Gestionarea durabilă a resurselor de apă conform principiilor managementului integrat al resurselor de apă este o prioritate a Guvernului R. Moldova. Ministerul Mediului este responsabil pentru asigurarea dialogului continuu cu țările vecine privind gestionarea râurilor transfrontaliere, pentru a asigura cantitatea și calitatea apelor necesare atât pentru dezvoltarea socio-economică durabilă, cât și pentru un mediu sănătos”, a menționat Sergiu Lazarencu, ministru al Mediului.

Proiectul „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru” are drept scop oferirea asistenței pentru îmbunătățirea cadrului normativ național.

„Ca urmare a implementării Proiectului, se urmărește realizarea unei mai bune gestionări și protecție a apei pentru prevenirea deteriorării și îmbunătățirea stării ecosistemelor acvatice, o mai bună gestionare a Complexului Hidroenergetic Nistrean, sporirea capacităților Agenției „Apele Moldovei”, consolidarea capacităților pentru monitorizarea calității apei în context transfrontalier și altele”, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.

Proiectul se implementează în perioada august 2022 – august 2026, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP).