Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Permisele de conducere ale moldovenilor…

Permisele de conducere ale moldovenilor vor fi recunoscute în Israel, cu scopul conversiunii

Sursa foto: ZdG

R. Moldova și Statul Israel au semnat acordul privind conversiunea permiselor naționale de conducere, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Astfel, permisele de conducere ale moldovenilor stabiliți în Israel vor fi recunoscute de către autoritățile israeliene, cu scopul conversiunii actelor.

„În baza acordului, părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere emise de autoritățile competente ale celeilalte părți, în conformitate cu normele naționale, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului de reședință”, se explică în comunicatul emis de MAE.

Acordul interguvernamental privind conversiunea permiselor de conducere a fost semnat de către ambasadorul R. Moldova în Statul Israel, Alexandr Roitman, și ministrul Transporturilor și Siguranței Rutiere al Statului Israel, Miri Regev.

În prezent, R. Moldova are încheiate patru acorduri similare: cu Turcia, Lituania, Italia și Spania.

Permisele de conducere eliberate de autoritățile R. Moldova sunt recunoscute în baza prevederilor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 1968.