Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Opinie The Guardian: „Sancțiunile occidentale…

Opinie The Guardian: „Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei nu funcționează”

Imagine-simbol

Simon Jenkins, editorialist la publicația britanică The Guardian, scrie într-un nou articol de opinie despre sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și ineficacitatea acestora.

„Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt cea mai prost concepută și contraproductivă politică din istoria internațională recentă. Ajutorul militar acordat Ucrainei este justificat, dar războiul economic este ineficient împotriva regimului de la Moscova și devastator pentru țintele sale neintenționate”, sugerează Jenkins.

Editorialistul reiterează că consecințele cu care ne confruntăm acum se datorează, inclusiv, gestionării ineficiente a sancțiunilor împotriva Rusiei.

„Prețurile la energie la nivel mondial sunt în creștere, inflația este în creștere, lanțurile de aprovizionare activează haotic și milioane de oameni sunt înfometați de gaze, cereale și îngrășăminte. Cu toate acestea, barbaritatea lui Vladimir Putin nu face decât să escaladeze – la fel și stăpânirea lui asupra propriului popor. A critica sancțiunile occidentale este aproape de anatema. Analiștii apărării sunt proști în privința subiectului. Grupurile de gândire de strategie sunt tăcute”.

Simon Jenkins a mai criticat și câțiva reprezentanți ai administrației britanice. „Liderii presupuși ai Marii Britanii, Liz Truss și Rishi Sunak, concurează în retorică beligerantă, promițând sancțiuni din ce în ce mai dure fără un cuvânt de scop. Cu toate acestea, sugerați scepticismul cu privire la acest subiect și veți fi criticat drept „pro-Putin” și anti-Ucraina. Sancțiunile sunt strigătul de război al cruciadei occidentale”.