Principală  —  IMPORTANTE   —   ONU marchează cea de-a 75-a…

ONU marchează cea de-a 75-a aniversare. Mesajele de felicitare ale primelor persoane în stat

Foto: riafan.ru
Foto: riafan.ru

Sâmbătă, 24 octombrie, este marcată cea de-a 75-a aniversări a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Cu acest prilej, Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului, și premierul Ion Chicu au transmis mesaje de felicitare. Președinta Parlamentului a accentuat aprecierea față de parteneriatul dintre Parlamentul R. Moldova și agențiile ONU, iar prim-ministrul a reiterat „angajamentul ferm al Republicii Moldova de a implementa Agenda pentru Dezvoltare Durabilă – 2030”.

În mesajul său de felicitare, Zinaida Greceanîi a ținut să-și exprime recunoștința față de ONU, dar în special, față de Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea pandemiei.

„În aceste vremuri dificile, ne solidarizăm cu OMS în eforturile sale de gestionare a crizei de sănătate și de găsire a remediilor așteptate de întreaga lume”, se arată în mesaj.

Totodată, președinta Parlamentului a accentuat aprecierea față de parteneriatul dintre Parlamentul Republicii Moldova și agențiile ONU și și-a a exprima disponibilitatea de colaborare în continuare în numele păcii și securității oamenilor.   

În mesajul său de felicitare adresat Secretarului General al ONU, E.S. Antonio Guterres și rezidentului Coordonator ONU în Republica Moldova, prim-ministrul Ion Chicu și-a exprimat aprecierea față rolul semnificativ al ONU în promovarea democraţiei şi a drepturilor omului, menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltarea economică şi socială, respectarea principiilor dreptului internaţional şi a supremaţiei legii, dar și față de sprijinul valoros acordat R. Moldova în depășirea crizei pandemice.

„Cea de-a 75-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite îmi oferă un prilej în plus pentru a sublinia multiplele realizări ale Organizației, importanța multilateralismului și rolul esențial al ONU în acest sens, care este puternic susținut de Republica Moldova. Este o oportunitate suplimentară pentru a ne consolida determinarea și a spori eforturile în promovarea păcii și securității și drepturilor omului”, se arată în mesaj

Totodată, șeful Executivului a reiterat angajamentul R. Moldova față de Agenda pentru Dezvoltare Durabilă.

„În calitate de prim-ministru reiterez angajamentul ferm al Republicii Moldova de a implementa Agenda pentru Dezvoltare Durabilă – 2030 și mizăm în continuare pe sprijinul ONU pentru depășirea crizei pandemice și asigurarea bunăstării cetățenilor”, a punctat Ion Chicu în mesajul de felicitare.

Republica Moldova a aderat la ONU în anul 1992. De atunci țara noastră a fost susținută constant în procesul de dezvoltare și consolidare a unui stat de drept modern şi european.