Principală  —  Ştiri   —   Onoruri procurorilor: Mesaje de felicitare,…

Onoruri procurorilor: Mesaje de felicitare, adresate cu ocazia zilei profesionale

Sursa: Procuratura Generală/Facebook

Pe 29 ianuarie, în R. Moldova este marcată Ziua lucrătorului procuraturii. Cu această ocazie, procurorul general interimar Ion Munteanu și-a felicitat colegii, dar și membrii Asociației Veteranilor Procuraturii. Rolul organelor Procuraturii a fost consemnat de Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), PCCOCS, Veronica Drăgălin, dar și echipa Poliției.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) le-au urat procurorilor din R. Moldova să-și păstreze „demnitatea profesională”: „(…)să vă aliniați prin activitatea zilnică valorilor instituționale, care să corespundă standardelor vectorului european”.

Aducem sincere mulțumiri și exprimăm recunoștință, inclusiv foștilor angajați ai organelor Procuraturii, care au adus un aport substanțial la edificarea acestei instituții, parte indispensabilă a arhitecturii sistemului de justiție a Republicii Moldova”, punctează CSM.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și-a felicitat angajații, prezentând „realitățile pe care le confruntă zilnic”.

De la începutul anului 2016, am gestionat peste 3 000 de dosare anual, cu prejudicii aduse statului de peste 30 de miliarde de lei. (…)Recent, am capturat și neutralizat 200 kg de heroină adusă ilegal din Iran – un record în lupta noastră împotriva traficului de droguri. (…) le adresăm felicitări procurorilor PCCOCS din oficiul Principial, oficiul „Nord” și oficiul „Sud,” dorindu-le determinare susținută în exercitarea atribuțiilor”, scriu reprezentanții PCCOCS.

Veronica Drăgălin, șefa Procuraturii Anticorupție și-a exprimat recunoștința față de angajații din subordinea sa: „Apreciez angajamentul vostru neclintit de a căuta adevărul, de a susține standardele profesionale și de a asigura un proces echitabil pentru toate părțile implicate. Voi sunteți cei care contribuiți la menținerea statului de drept și la protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor”.

La întâlnirea cu membrii Asociației Veteranilor Procuraturii, alături de Ion Munteanu a fost Elena Roșior, membră a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Este o onoare să fim alături de dvs., cei care și-au dedicat viețile pentru munca în Procuratură. Reprezentați o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate a procurorilor și pe bună dreptate puteți fi numiți părinții Procuraturii”, a subliniat Ion Munteanu.

În context, echipa Poliției Naționale a mulțumit procurorilor pentru „colaborare frumoasă de-a lungul anilor”, menționând: „contăm, în continuare, pe o conlucrare la fel de fructuoasă în desfășurarea misiunilor comune”.

În 1996, președintele Mircea Snegur a semnat decretul prin care a instituit, pe 29 ianuarie, sărbătoarea profesională – Ziua lucrătorului procuraturii.