Principală  —  IMPORTANTE   —   Oazu Nantoi: „În stânga Nistrului…

Oazu Nantoi: „În stânga Nistrului – mobilizare! Celora cu buletin de identitate moldovenesc li se promite 800 de lei pentru votare la 15 noiembrie”

Deputatul PAS, Oazu Nantoi spune că autoritățile de la Tiraspol ar fi început o campanie de mobilizare a cetățenilor moldoveni din regiune pentru a merge la vot la 15 noiembrie. Aceștia ar fi îndemnași și impuși să voteze pentru Igor Dodon, iar dacă vor demonstra acest lucru vor primi câte 800 de lei.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Nantoi spune că în aceste zile în Stânga Nistrului are loc o mobilizare masivă a electoratului cu cetățenia Republicii Moldova. Astfel, acum se fac listele cu aceste persoane care sunt trimise la administrația de la Tiraspol

„Deja cunoastem numele unor ”activiști-dodnoști”, care umblă cu șumuege de bani – n-o să uităm numele lor!Președinții ”selisovetelor” completează listele celor rămași prin sate cu buletine moldovenești. Listele întocmite sunt expediate ”sus” – către ”administrație”, mai spune deputatul PAS.

De asemenea, spune Oazu Nantoi, bugetarii vor fi impuși să meargă la vot, în caz contrar sunt amenințați cu demisia.

„Cei din sfera bugetară n-au spațiu pentru zburdături democratice – sub amenințarea concedierii, vor fi obligați să prezinte luni, 16 noiembrie, buletinele cu ștampila Biroului Electoral. De, se vede că cei de la Kremlin, totuși, ”au pus un cuvânt” pentru Dodon în fața celora de la Tiraspol, care nu-și ascund disprețul față de el în alte circumstanțe”, a mai scris legislatorul.

În primul tur de scrutin, în cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii moldoveni din Stânga Nistrului au votat 14 269 de persoane. Cele mai multe voturi, 10595 (74,25%) de voturi au fost obținute de Igor Dodon, urmat de Maia Sandu cu 1904 (13,34%). Față de alegerile din 2019, la acest scrutin CEC a interzis posibilitatea transportării în masă a alegătorilor cu unități de transport cu capacitatea de peste 8 persoane, dar chiar și așa, reprezentanții partidelor de opoziție spun că a avut loc acest fenomen prin intermediul autoturismului, lucru infirmat de autorități.