Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă investigație despre Alina…

O nouă investigație despre Alina Kabaeva: fosta gimnastă ar avea o casă în apropierea reședinței lui Putin

Putin îi acordă lui Kabaeva Ordinul de Merit pentru Patrie, clasa a IV-a, 2005. Sursa: kremlin.ru

Alina Kabaeva, care se presupune că ar fi mama a trei copii ai președintelui rus Vladimir Putin, ar deține imobiliare în valoare de aproximativ 120 de milioane de dolari prin intermediul persoanelor terțe, transmite Meduza, cu referire la investigația ziarului Proekt. Printre bunurile deținute ar fi și o casă ce se află lângă reședința lui Putin din Valdai.

Construcția casei de 1.200 de metri pătrați ar fi început în 2020 și ar fi durat doi ani. În 2021, aici a fost construit și un debarcader, care se află pe malul canalului, de pe care se poate lua o barcă către parcul în stil clasic, care ocupă un teren de 28 de hectare.

Clădirea este situată pe un teren deținut de omul de afaceri Yuri Kovalchuk, aflându-se la 800 de metri de casa construită la începutul anilor 2000 pentru Vladimir Putin. Reședința oficială a președintelui rus este situată lângă pământurile Kovalchuk.

„Proekt” susține că copiii Kabaevoi petrec permanent timpul în casa aceasta. Publicația scrie că fosta gimnastă ar avea cinci asistenți (dintre care doi sunt verișorii ei), aceștia călătorind regulat de la Moscova la stațiile Okulovka și Uglovka (cele mai apropiate opriri publice de la reședință), inclusiv pentru „a avea grijă de copiii gimnastei”. Ca dovadă indirectă că copiii vin la reședință, „Proekt” indică un teren de joacă mare pentru copii, construit acolo între 2016 și 2020.

Probabil, Kabaeva și copiii ei, la fel ca și însuși Putin, folosesc o linie de cale ferată specială și o stație păzită atunci când călătoresc la reședință, care ar fi fost construită în 2019. Oficial, construcția a fost explicată prin „crearea unei căi de evacuare în caz de incendiu”. Stația are un heliport, de unde Putin, potrivit localnicilor, zboară cu elicopterul până la reședință. Potrivit autorilor investigației, au fost construite stații secrete analogice și în apropierea reședințelor lui Putin din Soci și Novo-Ogaryovo, președintele călătorind cu un tren special blindat.

În total, cei de la „Proekt” estimează peste 20 de obiecte imobiliare în Moscova, Soci și Valdai, a căror proprietară ar fi Alina Kabaeva. Majoritatea bunurilor sunt înregistrate pe numele membrilor familiei ei sau a unor oameni de afaceri din anturajul lui Putin.

Cea mai scumpă proprietate care, potrivit investigației, ar aparține fostei gimnaste, este un penthouse din complexul rezidențial „Royal Park” din Soci. Acesta este un apartament de 2600 de metri pătrați, care include 20 de camere, o sală de cinema și una de biliard, o saună, un solar, un bar cu ring de dans, o piscină, precum și un heliport pe acoperiș. La un etaj mai jos sunt două apartamente separate pentru personal.

După achiziționarea penthouse-ului, la cererea Kabaevoi, în aceeași casă ar mai fi fost achiziționate încă două apartamente cu o suprafață totală de 233 de metri pătrați, care se află în proprietatea bunicii sale. Publicația notează că agenții imobiliari care vând apartamente în această clădire „au auzit că penthouse-ul este deținut de Kabaeva”, însă localnicii nu au văzut-o acolo în ultimii ani.

Alina Kabaeva este o gimnastă olimpică rusă. Din 2007 până în 2014, ea a fost deputat al Dumei de Stat. În septembrie 2014, Kabaeva a devenit președinta consiliului de administrație al National Media Group. În anul 2008, ziarul „Moskovsky Korespondent” a scris că Putin a divorțat și ar urma să se însoare cu Kabaeva. Chiar dacă informația a fost dezmințită de Kremlin, zvonurile nu au încetat.  În 2015 presa elvețiană a transmis că Putin ar fi devenit din nou tată.