Principală  —  IMPORTANTE   —   „Noi trebuie să le dăm…

„Noi trebuie să le dăm oamenilor bani în mână”. Jurnalistul Alexei Lungu, aflat pe rând în slujba lui Plahotniuc, Dodon și Șor, a făcut publică decizia de a prelua conducerea partidului „ȘANSĂ”

Sursă: privesc.eu
Sursă: privesc.eu

La doar o zi după ce Ziarul de Gardă a scris că Alexei Lungu, un jurnalist care a lucrat la televiziuni afiliate lui Plahotniuc, Dodon și Șor, a devenit liderul partidului „ȘANSĂ”, acesta a organizat o conferință de presă în care a anunțat că a devenit președinte de partid.  

Acesta a dat start conferinței prin a spune că „Moldova are o nouă șansă care nu trebuie ratată”.

Sunt Alexei Lungu și am decis să preiau conducerea partidului „ȘANSĂ”. Denumirea „ȘANSĂ” nu este întâmplătoare. Iată că, acum, avem o nouă șansă care, categoric, nu trebuie ratată”, a menționat Lungu. 

Scopul nostru este să facem din Moldova o țară bogată, nu să influențăm oamenii, spunându-le ce cărți să citească, ce televiziuni să privească”, a subliniat Alexei Lungu. 

Lungu a adăugat că partidul „ȘANSĂ” știe cum să aducă bani în țară, prin intermediul investitorilor.

Noi trebuie să le dăm oamenilor bani, bani în mână. Acești bani trebuie dați ca ei să-i simtă, nu cum li se spune – vin credite, vin bani de acolo. Oamenii trebuie să simtă acești bani în mână, prin pensii majorate, salarii majorate, subvenții pe care să le dăm agricultorilor, compensații pentru cei care au nevoie. Noi știm cum să aducem acești bani în țară, prin intermediul investitorilor care vor lansa proiecte”, a declarat Alexei Lungu.

Acesta a precizat că și-a încheiat „mandatul” de jurnalist înainte de a fi numit președinte al partidului „ȘANSĂ”.

Alături de Alexei Lungu, la conferință, a participat și Pavel Verejanu, cel care, potrivit lui Lungu, s-a arătat dispus „să dea șansă R. Moldova”

Verejanu însă, în cadrul conferinței de prezentare a noului lider al Partidului „ȘANSĂ”, a vorbit, în mare parte, despre partidul „Șor”, declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Noi, cei din echipa lui Ilan Șor – și da, partidul „Șor” – noi ne vom apăra dreptul de a fi partidul „Șor”. Noi vom face în fel și chip ca R.Moldova să fie considerată un stat uzurpat”, a declarat Pavel Verejanu, cel care ar fi vrut să renunțe, în luna iulie, la funcția de primar al municipiului Orhei, fiind unul dintre candidații propuși ca membri ai Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Alexei Lungu a anunțat că, în scurt timp, va prezenta programul partidului și echipa. Declarațiile sunt făcute la o zi după ce ZdG i-a adresat câteva întrebări lui Lungu despre cum a decis să devină președinte al partidului, dar și despre sursele din care finanțează plasarea panourilor reprezentative prin țară, însă nu a primit niciun răspuns. 

Un jurnalist care a lucrat la televiziunile lui Plahotniuc și Dodon, iar acum este angajat la televiziuni afiliate lui Șor, a devenit liderul partidului „ȘANSĂ”, care a împânzit țara cu panouri

La mai puțin de două săptămâni de la apariția partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu, un jurnalist, care, în timpul activității sale, a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune afiliate politic, a devenit președintele formațiunii. Informația nu a fost făcută publică nici de către partid, nici de către Alexei Lungu, dar se regăsește pe site-ul Agenției Servicii Publice. 

La mijlocul lunii trecute, Ziarul de Gardă a scris că, după declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.