Principală  —  IMPORTANTE   —   Munițiile de la Cobasna și…

Munițiile de la Cobasna și protecția socială a cetățenilor R. Moldova care muncesc în Federația Rusă – pe agenda discuțiilor Maia Sandu-Oleg Vasnețov

 Șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în cadrul căreia au făcut un schimb de păreri despre cele mai importante subiecte de pe agenda bilaterală dintre cele două țări.

Potrivit Președinției, au fost abordate probleme din domeniile energetic și economic.

„Șefa statului a apreciat progresul atins în negocierile pe acordul privind protecția socială a cetățenilor R. Moldova care trăiesc sau lucrează în Federația Rusă, menționând importanța semnării cât mai urgente a acestui document. La fel, a salutat disponibilitatea părții ruse de a contribui la reconstrucția a două instituții de cultură din țara noastră”, se spune în comunicatul de presă al Președinției.

Președinta Maia Sandu a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de a avansa în dialogul pe subiectul distrugerii munițiilor stocate în depozitul de la Cobasna din stânga Nistrului. Iar în ceea ce privește contextul regional, ea și-a exprimat speranța că va fi identificată o soluție pașnică și că dialogul va conduce la de-escaladarea situației.