Principală  —  Ştiri   —   Ministrul Educației, Culturii și Cercetării…

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării le-a solicitat managerilor instituțiilor să nu facă presiuni asupra cadrelor didactice

În cadrul declarațiilor de presă susținute de ministrul Educației, Culturii și Cercetării la întâi aprilie, Igor Șarov le-a sugerat managerilor instituțiilor să nu facă presiuni asupra cadrelor didactice, iar profesorilor le-a solicitat să nu facă excese în sarcinile suplimentare oferite elevilor. De asemenea, ministrul a menționat că există mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de absolvire pentru sesiunea 2020.

În cadrul briefingului, Igor Șarov a afirmat:

„În perioada dată vom sta acasă, dar nu vom sta pe loc! Ne adaptăm noilor condiții. Nu vă necăjiți în cazul în care nu le reușiți pe toate. Curriculumul școlar își propune integrarea în viața activă și rezolvarea problemelor în diferite contexte. Recuperarea se va produce chiar dacă nu reușim totul acum. Lecțiile pot fi recuperate ușor și oricând, sănătatea – nu”.

Astfel, ministrul le-a solicitat managerilor instituțiilor  să nu facă presiuni asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor, iar cadrelor didactice să asigure implementarea curriculumului  fără a face excese de sarcini suplimentare sau activități care ar presupune aflarea elevilor foarte mult timp în fața calculatoarelor.

Totodată, Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) examinează  mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de absolvire, sesiunea 2020, reieșind din evoluția situației epidemiologice la nivel național și din interesul elevilor. Ministrul a precizat că se ia în considerație experiența altor țări și că decizia luată de MECC va fi în favoarea elevilor. Totuși, oficialul a afirmat:

Îndemnul meu este pregătirea pentru examenele de Bacalaureat. Ultima ce mi-aș dori eu este ca să renunțăm la examenele de Bacalaureat din acest an.

Conform datelor MECC, 92,78% din numărul total al cadrelor didactice și al elevilor din învățământul general, au participat în procesul educațional la distanță.