Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Mediului și Agenția de…

Ministerul Mediului și Agenția de Mediu din Austria au discutat despre cooperarea pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu s-a întâlnit cu Alexander Zinke, reprezentantul Agenției de Mediu din Austria, parteneri de implementare a proiectului „EU4Environment – Resurse de apă și Date de mediu”, anunță Ministerul Mediului.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă un șir de activități realizate cu suportul proiectului. Totodată, ministrul Lazarencu a menționat că gestionarea durabilă a resurselor de apă, este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova.

„În  contextul deschiderii negocierilor pentru aderarea la UE, alinierea legislației naționale la prevederile Directivelor UE nu mai este doar o opțiune, ci devine un imperativ. Trebuie să recunoaștem că Moldova este în perioada când avem nevoie de suport și de a prelua bunele practici de la țări dezvoltate, așa cum este Austria”, a punctat Ministrul Mediului.

Unul din subiectele discutate a fost problema personalului insuficient la Laboratorul pentru Calitatea Apei, din cadrul Agenției de Mediu și au fost discutate soluții pentru abordarea acestei provocări precum, revizuirea politicilor de recrutare, abordarea preocupărilor legate de salarii și colaborarea cu instituții academice sau agenții internaționale pentru a oferi expertiza și formarea necesară.

Alexander Zinke, la rândul său, a menționat că Agenția de Mediu din Austria își menține suportul pentru țara noastră, în vederea consolidării capacităților și realizarea cu succes a responsabilităților în calea aderării spre UE.