Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul Apărării al Japoniei caută…

Ministerul Apărării al Japoniei caută un specialist în combaterea dezinformării în contextul unui potențial război hibrid

Sursa: Kazuhiro Nogi/AFP

Ministerul nipon al Apărării și-a intensificat cantitatea mesajelor pe rețelele de socializare cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia, pregătindu-se de un potențial „războiul hibrid”, care combină armele convenționale și războiul informațional, cum ar fi manipularea opiniei publice, informează site-ul de știri Japan Today.

Ministerul creează un nou post de specialitate în aprilie. Poziția noului specialist este de coordonator senior al inteligenței strategice globale. Acest angajat va publica informații verificate și corecte despre războiul din Ucraina, precum și va monitoriza falsurile din Rusia și China.

Decizia vine pe măsură ce un sentiment de criză s-a dezvoltat la minister din cauza cantității tot mai mari de dezinformare pe internet.

„Rusia încearcă să deruteze Ucraina făcând scuze menite să-și justifice operațiunile militare”, a spus un oficial al ministerului. „Informațiile exacte devin din ce în ce mai importante, deoarece China ar putea folosi tactici de război similare în timpul unei situații neprevăzute care implică Taiwan”, a adăugat oficialul.

Reamintim că, pe 21 martie, Ministerul rus de Externe a anunțat că Federația Rusă se retrage din negocierile cu Japonia privind încheierea unui tratat de pace și, de asemenea, anulează călătoriile fără viză pentru japonezi în sudul Insulelor Kurile.