Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Afacerilor Externe: „Suntem profund…

Ministerul Afacerilor Externe: „Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucha”

Oamenii merg pe o stradă cu mai multe cadavre pe pământ, o stradă din Bucha, la nord-vest de Kiev. Foto: AFP

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova a oferit o reacție la imaginile explicite, care au apărut în mediul online după ce trupele ruse s-au retras din orașul Bucha, Ucraina. Mesajul ministerului a fost publicat pe canalul de Telegram al Guvernului – „Prima Sursă”.

În adresarea sa, ministerul blamează acțiunile de carnaj și menționează că persoanele responsabile de atrocități trebuie pedepsite.

„Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucha, Ucraina. Republica Moldova condamnă cu fermitate masacrul asupra civililor, iar cei responsabili trebuie trași la răspundere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean”, se anunță în mesajul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Imagini șocante ale măcelului de la Bucha au fost surprinse de mai mulți reporteri internaționali, care se află în Ucraina, dar și de civili, sâmbătă, în aceeași zi în care Ucraina a declarat că orașul este eliberat de trupele ruse.

Relatările despre presupusele atrocități rusești apar pe măsură ce forțele ruse se retrag din zonele din apropierea Kievului în urma unei încercări eșuate de a încercui capitala.