Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mette Frederiksen, prim-ministra Danemarcii permite…

Mette Frederiksen, prim-ministra Danemarcii permite voluntarilor să se alăture brigăzii internaționale din Ucraina

Danemarca va permite voluntarilor să se alăture brigăzilor internaţionale, pe care Ucraina intenţionează să le formeze pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti, informează AFP.

Într-o conferință de presă, prim-ministra Danemarcii, susține că nu vede niciun obstacol legal în acest sens.

„Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil, desigur, pentru toţi ucrainenii care trăiesc aici, dar şi pentru alţii, care cred că se pot implica direct în conflict. Analiza noastră este că, la prima vedere, nu există nimic care să constituie un obstacol legal pentru ca cineva să meargă în Ucraina pentru a participa la conflict, bineînţeles de partea ucraineană”, susține Mette Frederiksen.

Mai devreme, în cursul zilei, ea a protestat alături de sute de oameni în faţa ambasadei ruse din Copenhaga împotriva invaziei ruseşti în Ucraina.

Reamintim că, preşedinţia ucraineană a anunţat crearea unei „legiuni internaţionale” de luptători străini pentru a ajuta la respingerea invaziei ruseşti, făcând apel la voluntari să se alăture.

„Toţi străinii care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea globală sunt invitaţi de autorităţile ucrainene să se alăture forţelor de apărare”, a declarat Kievul.