Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul secretarului de Stat al…

Mesajul secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, de Ziua Independenței: Alegerile prezidențiale vor reprezenta o etapă importantă în independența și dezvoltarea democratică a Moldovei

Din numele Guvernului Statelor Unite, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

Oficialul a menționat că scrutinul prezidențial din această toamnă va „reprezenta o etapă importantă în independența și dezvoltarea democratică a Moldovei”.

„Din 1991, Statele Unite au fost un partener dedicat Moldovei, pe măsură ce continuați pe calea către prosperitatea economică, buna guvernare și integrarea europeană. Statele Unite rămân angajate cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei și vom continua să jucăm un rol activ în negocierile pentru soluționarea conflictului transnistrean. De asemenea, suntem mândri de colaborarea noastră în lupta împotriva COVID-19.

Alegerile prezidențiale din această toamnă vor reprezenta o etapă importantă în independența și dezvoltarea democratică a Moldovei. Așteptăm cu nerăbdare să fie alegeri libere și corecte care să respecte pe deplin voința poporului moldovenesc și să respecte standardele internaționale.

Vă doresc prosperitate continuă și succes în anii următori”, a menționat secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo în mesajul său.

La 27 august 1991 Republica Moldova și-a luat propria cale. Astfel, astăzi țara noastră marchează 29 de ani de la declarația de Independență.