Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mesajul lui Zelensky pentru locuitorii…

Mesajul lui Zelensky pentru locuitorii din Donbas: Luptați-vă pentru libertate, luptați-vă pentru Ucraina!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a înregistrat un nou mesaj video, în seara celei de-a zecea zi de război. „Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag. Nu renunță. Nu opresc rezistența. Ei le strigă ocupanților: Duceți-vă acasă! Ca o navă rusească!”, se arată în adresarea lui Zelensky.

El le-a transmis un mesaj și locuitorilor din Donbas, celor „cărora nu le-a fost ștearsă memoria cu propagandă, cărora nu li s-au închis ochii din cauza fricii, cărora nu li s-au mutilat sufletele cu cinism: Luptați-vă! Luptați-vă pentru drepturile voastre, pentru libertate, pentru Ucraina! Împreună cu cei din Herson, Berdiansk, Kiev și cei din alte orașe ucrainene care prețuiesc viața!

Știu că mulți dintre voi au crezut când li s-a spus că Ucraina vă urăște, că vă va ataca și vă va distruge. Mincinoșii de la televiziunile rusești vorbesc despre asta în fiecare zi. (…) Dar faceți comparație dintre Donețk, după opt ani de lupte, și Harkov, după opt zile de război.

Vi s-a spus că noi distrugem orașe. Dar uitați-vă la Harkov, uitați-vă la Cernigov, la bombele de 500 de kg care au fost aruncate peste casele ucrainenilor. Ne omoară pe noi și pe copiii noștri. Uitați-vă la școlile distruse, la grădinițele bombardate, la biserica din Harkov care a fost nimicită.

Uitați-vă la tot ce a făcut Rusia. A făcut asta în fața ochilor voștri. Așa că, apărați-vă, altfel, Rusia vă va lua și viețile voastre, și casele voastre!

Ucraina nu îi împușcă pe ai săi. Noi nu explodăm casele oamenilor. Și toți cei din Donbas întodeauna au fost și vor fi ucraineni, cetățenii noștri”, a spus Volodimir Zelensky.