Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Medalie de bronz și mențiune…

Medalie de bronz și mențiune de onoare pentru R. Moldova la Olimpiada Internațională de Informatică

Foto: MEC

Echipa R. Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică desfășurată la Yogyakarta, Indonezia, în perioada 7-15 august, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Medaliat cu bronz este Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău, iar mențiune de onoare a obținut Victor Vorona, elev în cadrul aceluiași liceu.

La Olimpiada Internațională de Informatică au participat 349 de elevi din 88 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  1. Veaceslav Guzun, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, municiliul Chișinău;
  2. Victor Vorona, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, municiliul Chișinău;
  3. Victor Purice, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, municiliul Chișinău;
  4. Marian Soltan, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, municiliul Chișinău;
  5. Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, prorector pentru digitalizare, Universitatea de Stat din Moldova;
  6. Igor Bercu, șef Direcția platforme digitale, Agenția de Guvernare Electronică.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare”, se arată în comunicatul MEC.

Elevilor care au obținut medalii de argint, de bronz și mențiuni de onoare la Olimpiadele Internaționale la matematică, fizică, chimie și biologie, au primit recent diplome de onoare din partea președintei Maia Sandu „în semn de de apreciere pentru muncă, talent și tenacitate, dar și pentru promovarea imaginii țării noastre în lume”.

„I-am felicitat pentru aceste rezultate remarcabile, le-am urat succes și le-am spus că mizăm pe talentul și munca lor pentru a crește o nouă generație de profesioniști în Moldova, care să contribuie la dezvoltarea țării și să ne ajute să răspundem mai eficient provocărilor zilei de astăzi, dar și de viitor”, a scris Maia Sandu.

Totodată, șefa statului le-a mulțumit pentru energie și optimism și i-a încurajat să nu cedeze „în fața greutăților”.