Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Loteria "Diversity Visa-2015" deschisă pentru…

Loteria „Diversity Visa-2015” deschisă pentru înregistrări

Ambasada SUA anunţă că loteria „Diversity Visa – 2015” se deschide pentru înregistrări electronice marţi, 1 octombrie, 2013, la 12:00, ora de vară a Coastei de Est (EDT), și se închide sâmbătă, 2 noiembrie, 2013, ora 12:00, ora de vară a Coastei de Est (EDT).

Programul de imigrare Diversity Visa ( DV), mandatat de Congres, acordă până la 55 000 de vize DV anual, în urma unei selecții aleatorii din toate înregistrările persoanelor care îndeplinesc cerințele stricte de eligibilitate din țările cu rate mici de imigrare în Statele Unite. Cei selectaţi în cadrul programului DV pot aplica pentru vize de imigrare în Statele Unite.

Solicitanții pot accesa formularul electronic de înregistrare (E – DV) de pe site-ul oficial al E-DV:  www.dvlottery.state.gov în perioada de înregistrare. Instrucțiunile DV sunt de asemenea expuse pe pagina web a Departamentului de Stat:http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html.

Înregistrările la DV sunt acceptate numai prin intermediul site-ului E – DV, care are instrucțiuni complete. Nu se percepe nici o taxă pentru înregistrare.

Începând cu 1 mai 2014 , participanţii la DV- 2015 vor putea utiliza numărul lor unic de confirmare, primit la înregistrare, pentru verificarea statutului înregistrării online (Entrant Status Check) la http://www.dvlottery.state.gov cu scopul de a vedea dacă formularul lor a fost selectat. Participanţii selectaţi vor fi informaţi prin Entrant Status Check cum să aplice pentru viza de imigrare (IVs) pentru ei și membrii eligibili ai familiilor lor. Confirmarea programării pentru interviul de viză va fi, de asemenea, făcută prin intermediul Entrant Status Check. Participanţii la loterie trebuie să tipărească și să păstreze pagina de confirmare cel puțin până la 30 iunie 2015, deoarece ei vor putea verifica statutul înregistrării sale doar cu numărul de confirmare primit la înregistrare.

Participanţii selectaţi nu sunt informaţi prin e-mail cu privire statutul înregistrării lor online pentru EDV. Orice e-mail care pretinde că informează participantul la loterie despre faptul că a fost selectat nu este legitim. Participanţii pot verifica informația cu privire la formularul lor doar prin intermediul Entrant Status Check la http://www.dvlottery.state.gov.