Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderii G20 se întrunesc la…

Liderii G20 se întrunesc la New Delhi pentru a discuta despre VIITOR

Liderii G20 se reunesc astăzi, 9 septembrie, pentru un summit de două zile găzduit la New Delhi de președinția indiană a G20.

În cadrul temei „Un Pământ, o familie, un viitor”, liderii G20 vor aborda, printre alte subiecte legate de dezvoltarea durabilă, finanțarea combaterii schimbărilor climatice, comerțul și investițiile, tranziția digitală, protejarea păcii internaționale.

Uniunea Europeană se declară un partener constructiv și de încredere al comunității internaționale, o voce puternică pentru intensificarea multilateralismului și a cooperării între națiuni. G20 are loc într-un moment critic pentru multilateralism și pentru viitorul lumii.

Mesajul transmis de tema „Un Pământ, o familie, un viitor” este că trebuie făcute eforturi pentru o creștere justă și echitabilă pentru toți în lume, în vremuri tulburi, într-un mod durabil, holist, responsabil și incluziv.

G20 este un forum interguvernamental care reunește marile economii ale lumii

Membrii G20 sunt: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Regatul Unit, Republica Coreea, Rusia, Turcia, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. Spania participă ca invitat permanent.

La summitul anterior, liderii G 20 au discutat despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra economiei mondiale, în special despre securitatea alimentară și energetică.