Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La Parlament au avut loc…

La Parlament au avut loc primele consultații pentru crearea unui Guvern anti-criză: Deputații PRO-Moldova s-au întâlnit cu cei din Partidul Șor

La apelul lui Andrian Candu de vinerea trecută a răspuns deocamdată doar o fracțiune din opoziție. De dimineață, deputații PRO-Moldova s-au întâlnit cu cei de la Partidul Șor, scrie într-un comunicat al Parlamentului semnat de PRO-Moldova.

„Discuțiile vor continua pentru că este timpul să avansăm de la constatarea crizei morale, economice și sanitare în care a fost împinsă Republica Moldova de guvernarea lui Igor Dodon, la acțiuni neîntârziate”, mai scriu deputații conduși de Andrian Candu.

Din imaginile publicate de Parlament se vede că la discuții au participat Andrian Candu, Cornel Padnevici, Ruxanda Glavan și Grigore Repesciuc de la PRO-Moldova, iar Partidul Șor a fost reprezentat de Marina Tauber, Petru Jardan, Violeta Ivanov și Denis Ulanov.

De cealaltă parte, cei de la Partidul Șor anunță că „discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni politice au vizat situația politică din țară, ambele părți căzând de acord că în Republica Moldova s-a creat o situația incertă, când fosta coaliție de guvernare a pierdut majoritatea parlamentară din cauza eșecurilor și a erorilor grave comise în contextul crizei pandemice” și că „părțile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni politice parlamentare de opoziție, a unui alt Executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și cetățenilor săi”.

Amintim că vineri, fostul președinte al Parlamentului și fostul membru PD, Andrian Candu a venit cu un apel către opoziția parlamentară „la un dialog pentru a stabili împreună măsurile necesare pentru scoaterea țării din „criza socială, sanitară, economică și morală profundă”. Liderul PRO-Moldova spunea că a venit timpul de a trece de la vorbe frumoase la fapte și că actuala guvernare a pierdut majoritatea și trebuie schimbată.