Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Israelul susține că a reușit…

Israelul susține că a reușit să lichideze doi lideri ai grupării Hamas

Sursa foto: Reuters

La o săptămână de când gruparea Hamas a atacat Israelul, forțele militare ale Israelului anunță că au reușit să lichideze doi lideri Hamas, potrivit The Times of Israel și BBC.

Mai exact, Forțele de apărare israeliene au anunțat că l-au ucis pe Murad Abu Murad, șeful dispozitivului aerian al Hamas, în urma unui atac asupra Fâșiei Gaza, care a avut loc în noaptea spre 14 octombrie. Potrivit forțelor de apărare, Murad Abu Murad „a avut un rol important în dirijarea teroriștilor în timpul masacrului” de la sfârșitul săptămânii trecute.

Totodată, Forțele aeriene israeliene au declarat că l-au ucis și pe Ali Qadhi, comandantul Hamas care a condus atacul transfrontalier asupra coloniilor israeliene de pe 7 octombrie. Armata israeliană a declarat că Ali Qadhi a fost ucis într-un atac cu drone.

Forțele de apărare israeliene afirmă că au atacat în această noapte zeci de locații ce aparțin grupării Hamas.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă, 7 octombrie, un atac fără precedent împotriva Israelului. Atacul a avut loc la cea de-a 50-a aniversare a războiului din 1973, în care statele arabe au atacat Israelul în ziua de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.