Principală  —  Ştiri   —   Ion Sturza: „Umili și sărăciți,…

Ion Sturza: „Umili și sărăciți, moldovenii urmează să mai achite două miliarde de lei din buzunarul propriu”

„Umili și sărăciți, moldovenii urmează să mai achite vreo două miliarde de lei din buzunarul propriu pentru furtul altora: 1,637 miliarde de lei către Gaz Union Fenosa și 300 de milioane de lei către RED-uri. Plus 7,66 % anual, în următorii patru ani. Prin tarife la energia electrică. ”, a scris Ion Sturza, ex-premierul R. Moldova, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, furtul miliardului are efecte multiplicative prin creșterea tarifelor și prețurilor. Moldovenii au sărăcit exact de două ori.

„De ce aceste consecințe trebuie să fie suportate (doar) de oamenii simpli? De ce nu de cei din conducerea BNM care au permis, cu complicitate, furtul? De ce nu de membrii guvernului care au aprobat alocarea a 13,4 miliarde de lei pentru a acoperi furtul? De ce nu de acționarii și conducerea băncilor respective? De ce nu de „oamenii de afaceri” care au „uitat” să întoarcă creditele și au comis fraude masiv? Nu cred că moldovenii au conștientizat că au fost puse la „sciotcik” câteva generații”, susține Sturza.