Principală  —  Ştiri   —   Într-o nouă ediție a ZdG:…

Într-o nouă ediție a ZdG: „Fraudă electorală în Găgăuzia: Votul etnicilor bulgari din R. Moldova, cumpărat de oamenii lui Șor pentru un partid pro-turc de la Sofia” și „de Ziua Internațională a Copilului: Amintiri din copilăria jurnaliștilor de la ZdG”

Într-o nouă ediție a Ziarului de Gardă, veți putea citi la rubrica ANCHETĂ, despre frauda electorală în Găgăuzia: imagini video în posesia cărora a intrat Ziarul de Gardă, în care sunt observați doi dintre cei mai activi promotori ai Partidului Șor în timpul alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, participând la fraudarea scrutinului parlamentar din Bulgaria, desfășurat pe teritoriul R. Moldova.

Dragi cititori, Poșta Moldovei, dar și poștașii, în zilele de 31 mai și 1 iunie nu vor activa, de aceea o nouă ediție a Ziarului de Gardă va ajunge mâine, miercuri 31 mai, în loc de joi, în cutiile poștale și în chioșcuri.

În ediția de mâine a ZdG, la rubrica REPORTER SPECIAL, aveți ocazia să citiți despre amintirile din copilăria jurnaliștilor de la ZdG: de la Yupi, Turbo, pâine cu untură, „nakleici”, păpuși din porumb până la telenovele.

Educație și valori europene: „Pe mine asta m-a pus pe gânduri. Ce a făcut profesorul acolo și nu fac eu? Ceva au ei și noi nu avem”. Interviul cu Elena Vorotneac, profesoară de limbă și literatură română la Liceul „Vasile Alecsandri” din capitală, poate fi citit la rubrica EXCLUSIV.

Despre cum, în ultimii ani, în raioanele Telenești și Șoldănești au fost realizate proiecte de management al deșeurilor care, după idee, semnificau și schimbul de mentalitate în domeniul respectiv, aflați la rubrica VIAȚA SATULUI.

Tot în ediția de mâine, veți putea citi despre asistența juridică garantată de stat. Cine beneficiază și cum se poate cere înlocuirea sau monitorizarea avocatului. Mai multe aflați din rubrica UTIL.

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 20-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Informații utile privind organizarea traficului rutier, feroviar și aerian în perioada 31 mai-01 iunie, în legătură cu desfășurarea Summitului CPE / Centrul național de apărare informațională și combatere a propagandei „Patriot” – propunerea președintei în lupta cu „minciunile difuzate la televizor și pe internet”

ANCHETĂ: Fraudă electorală în Găgăuzia: Votul etnicilor bulgari din R. Moldova, cumpărat de oamenii lui Șor pentru un partid pro-turc de la Sofia

REALITATEA: Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca. „O piatră de temelie pentru parcursul nostru european” 

JUSTIȚIE: Reforma Curții Supreme de Justiție, explicată simplu 

VIAȚA REDACȚIEI: Premii pentru poștașii cu cele mai multe abonamente la Ziarul de Gardă

CITITORUL DE GARDĂ: „Niciun ajutor financiar nu am cerut de la stat! Am investit banii câștigați de mine și fiul meu”

REPORTER SPECIAL: Yupi, Turbo, pâine cu untură, „nakleici”, păpuși din porumb și telenovele: Amintiri din copilăria jurnaliștilor de la ZdG

EXCLUSIV: Educație și valori europene. „Pe mine asta m-a pus pe gânduri. Ce a făcut profesorul acolo și nu fac eu? Ceva au ei și noi nu avem”. Interviu cu profesoara Elena Vorotneac

VIAȚA SATULUI: Managementul deșeurilor: două raioane – două opțiuni de abordare

UTIL: Asistența juridică garantată de stat. Cine beneficiază și cum se poate cere înlocuirea sau monitorizarea avocatului

Opinii:

Olga Bulat: Colaboraționismul – între supraviețuire și trădare

Sabin Rufa: Cum să-ți sărbătorești tragedia. Ziua Victoriei vs Ziua Comemorării

Maria Nizzero, Tom Keatinge: Finanțele sunt o forță a binelui, însă pot fi și o amenințare la adresa securității și democrației