Principală  —  IMPORTANTE   —   În ultimele 24 de ore…

În ultimele 24 de ore în centrele de imunizare din țară au fost administrate 19 076 doze de vaccin împotriva COVID-19

Foto: GettyImages

În ultimele 24 de ore au fost administrate 19 076 doze de vaccin împotriva COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

13 510 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 5 566 cu a doua doză, în 24 de ore.

În total, în R. Moldova au fost administrate 992 873 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Cu ambele doze, potrivit autorităților sanitare, au fost imunizate 459 911 persoane.

Experții în epidemiologie atenționează populația despre necesitatea respectării măsurilor de protecție și vaccinării împotriva COVID-19, în contextul în care a fost confirmată prezența tulpinei Delta în R. Moldova.

„Varianta Delta e mai contagioasă cu 60% decât varianta Alpha și nu e vorba doar de transmiterea rapidă, dar și de dezvoltarea formelor grave”, a declarat șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF, Angela Paraschiv, în cadrul conferinței săptămânale de marți, 27 iulie.

Potrivit MSMPS, cea mai înaltă rată de vaccinare se înregistrează în municipiile Chișinău și în Orhei, dar și la Dubăsari. Cea mai redusă rată de vaccinare este în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România.

R. Moldova a recepționat în total 1 348 710 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Pentru administrarea vaccinului, persoanele trebuie să se adreseze medicului de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md