Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Ucraina continuă evacuarea civililor.…

În Ucraina continuă evacuarea civililor. Aproape șase mii de oameni au fost evacuați din Mariupol pe 22 martie

Imagine-simbol

Pe parcursul zilei de 22 martie, din Mariupol în Zaporojie au fost evacuate 5 926 de persoane, iar din Berdiansk au fost evacuați 1 100 de civili. Despre asta a anunțat vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, în cadrul unui briefing.

De asemenea, vicepremierul ucrainean, menționează că în Berdiansk au fost livrate ajutoare umanitare. Convoiul de 11 autobuze și două mașini, care urma să ducă ajutoare umanitare și în Mariupol, a fost blocat în apropierea satului Manguș. Soarta șoferilor și reprezentanților Serviciului de Stat de Urgență nu este încă cunoscută, mai spune Irina Vereşciuk.

A 27-a zi de război în Ucraina a început cu explozii puternice în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina