Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGP: Șase angajate ale poliției,…

IGP: Șase angajate ale poliției, numite în funcții de conducere, pentru prima dată în istoria instituției. Direcția urmărire penală a IGP are o nouă șefă

Colaj ZdG

Pentru prima dată în istoria Poliției R. Moldova, 6 femei au fost numite în funcții de conducere, a anunțat joi, 11 aprilie, Inspectoratul General al Poliției (IGP). Este vorba despre funcția de conducătoare a Direcției Urmărire Penală a IGP, a Direcției Logistică a IGP și a mai multor inspectorate teritoriale.

„Aceste numiri sprijină consolidarea capacităților profesionale ale femeilor polițiste prin care să se asigure creșterea importanței acestora în instituție, în special prin ocuparea funcțiilor de conducere și eliminarea stereotipului că organele de aplicare a legii sunt în mare parte un mediu de activitate specific bărbaților”, notează IGP.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat efectivului Direcției urmărire penală a IGP și conducătorilor subdiviziunilor teritoriale ale acesteia noua șefă organului de urmărire penală al IGP, comisara-principală Elena Slivinschi.

Slivinschi și-a început cariera în sistemul afacerilor interne imediat după ce a absolvit Academia „Ștefan cel Mare”, iar din 2003 până în prezent activează în domeniul urmăririi penale.

Noua șefă a Direcției Logistică a IGP este Aliona Armaș. Aceasta are 13 ani de experiență în domeniul juridic.

Funcția de șefă a Inspectoratului de Poliție Călărași va fi ocupată de Diana Cotelea. Polițista are 24 de ani de experiență în domeniul ordinii publice și a urmăririi penale. Anterior, aceasta a ocupat funcția de șefă-adjunctă a Inspectoratului de Poliție Strășeni.

Adjunctă a Dianei Cotelea a fost numită Viorica Bobea. Polițista are 13 ani experiență în domeniul urmăririi penale.

La Leova, Inspectoratul de Poliție va fi condus de Vladlena Țoncu. Polițista și-a început cariera în Poliție în anul 2014, activând în domeniul juridic și al ordinii publice.

Noua șefă a Inspectoratului de Poliție Cantemir este Rodica Bostănică. Polițista are 24 de ani de experiență in domeniul urmării penale.