Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Iahtul de lux „Scheherazade”, care…

Iahtul de lux „Scheherazade”, care se consideră a avea legături cu „figuri proeminente ale Kremlinului”, a fost confiscat de către autoritățile italiene

Foto: Yacht Harbour

Ministrul italian de Finanțe, Daniele Franco, a adoptat un decret care va împiedica iahtul de lux „Scheherazade” să navigheze din portul Marina di Carrara, după ce o investigație efectuată de corpul de poliție financiară din Italia a indicat că nava de lux are „legături economice cu figuri proeminente ale guvernului rus”, raportează un comunicat al Ministerului de Finanțe din Italia.

Au existat temeri precum că iahtul, care se afla momentan pe repaos în portul Marina di Carrara, se pregătea să iasă în curând din apele italiene.

Pe baza anchetei italiene, ministrul Daniele Franco a adoptat un „decret de înghețare” cu privire la iahtul, care arborează pavilionul Insulelor Cayman și care „a fost de multă vreme în atenția autorităților”, se arată în comunicat.

Conform unor rapoarte, se sugerează că iahtul, care are două platforme de aterizare pentru elicoptere și o piscină în interior, este deținut de Eduard Khudainatov, fostul șef al gigantului energetic rus Rosneft, dar care nu este în prezent o țintă a sancțiunilor UE.