Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gary Kasparov, fost campion mondial…

Gary Kasparov, fost campion mondial la șah: „Este timpul să luptăm”

Gary Kasparov, fost campion mondial la șah și președintele Fundației pentru Drepturile Omului, condamnă Rusia într-o serie de postări pe Twitter și face mai multe recomandări conducătorilor lumii.

  • Garry Kasparov s-a retras din viața politică din Rusia în 2013 și s-a autoexilat în New York, după ce anterior a locuit în Federația Rusă. Gari Kimovici Kasparov, născut în Baku, Azerbaidjan, este un mare maestru și fost campion mondial la șah, sovietic rus de origine armeană-evreiască. Kasparov vorbea încă din 2015 despre situația conflictuală Rusia – Ucraina în cartea sa: „Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”. Joi, 24 februarie 2020, pe twitter, a reluat sfaturile, după ce Putin a dispus ca armata Rusiei să atace Ucraina.
  • Sprijiniți militar imediat Ucraina, cu orice, mai puțin trupe. Toate tipurile de arme, informații, securitate informatică. Falimentați-i lui Putin mașinăria de război.
  • Înghețați și confiscați activele financiare ale Rusiei și pe cele ale lui (Putin) și ale bandei lui. Dați Rusia afară din toate instituțiile financiare și internaționale.
  • Rechemați-vă toți ambasadorii din Rusia. Discuțiile nu au sens. Noul mesaj unit trebuie să fie „opriți-vă sau veți fi izolați total”.
  • Blocați toate elementele mașinăriei globale de propagandă a lui Putin. Opriți-le, închideți-le, trimiteți-le acasă. Nu-l mai ajutați pe dictator să împrăștie minciuni și ură.
  • Denunțați-i și luați măsuri împotriva lacheilor lui Putin din lumea liberă. Dacă Schroder (Gerhard Schroder, fost cancelar german, în prezent în conducerea Gazprom, n.r.) și alții ca el continuă să lucreze pentru Putin, acuzați-i. Întrebați-i pe proprietarii rețelelor și pe cei care cumpără reclamă în aceste rețele de ce îi îngăduie pe propagandiștii lui Putin.
  • Înlocuiți gazul și petrolul rusesc. Faceți presiuni la OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol), creșteți producția, redeschideți Keystone (oleoductul).
  • Acceptați că vor exista costuri, sacrificii. Am așteptat prea mult, prețul este ridicat, dar va fi și mai ridicat. Este timpul să luptăm”, a scris el.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze Kievul. În Zaporojie, trupele ruse au lansat rachete asupra unității de frontieră Primorsky Posad