Principală  —  IMPORTANTE   —   G4Media/ O aeronavă a companiei…

G4Media O aeronavă a companiei WIZZ AIR, care operează pe ruta Londra – Chișinău, a fost deviată la Iași. Cauza – alerta falsă cu bombă de la aeroportul din Chișinău

Imagine simbol

În urma unei alerte cu bombă, aeronava companiei WIZZ AIR, care operează pe ruta Londra – Chișinău, a fost deviată spre Iași. Aeronava a aterizat la Iași, la cererea pilotului comandant. Pe Aeroportul din Iași a fost activat pentru ceva timp Planul Roșu de intervenție, transmite G4Media.ro.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că amenințarea a vizat aeroportul din Chișinău.

Aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Iași de puține momente.

220 de pasageri se aflau în avionul care trebuia să ajungă la Chișinău, dar a aterizat la Iași, în urma unei alerte cu bombă. Pasagerii au fost debarcați si conduși la Terminalul de sosiri.

Planul roșu declanșat pentru amenințarea cu bombă la bordul aeronavei wizzair Londra Chișinău a fost dezactivat.

Duminică, 21 aprilie, o alertă cu bombă a fost înregistrată la Aeroportul Internațional Chișinău. Peste câteva ore, autoritățile au anunțat că alerta a fost falsă și că activitatea aeroportului a fost reluată în regim normal. 

Pe fapta dată a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, a declarat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.