Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Un laborator pentru integrarea…

FOTO Un laborator pentru integrarea învățământului ingineresc, deschis la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială

Foto: MEC

Un laborator pentru integrarea învățământului ingineresc a fost deschis la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. În cadrul acestuia au fost create și dotate cu echipamente și utilaje două spații.

Potrivit comunicatului Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC), investițiile au fost făcute din grantul de peste 453 mii de euro oferit în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

„Acum studenții pot efectua cercetări și expertize ale calității produselor alimentare, dar și a indicatorilor ce țin de calitatea mediului grație echipamentelor și unilajelor cu care a fost dotat laboratorul”, se arată într-o postare a Băncii Mondiale.

În total, în Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.