Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Rusia „etalează” echipamentele „trofeu”,…

FOTO Rusia „etalează” echipamentele „trofeu”, capturate în războiul din Ucraina, într-o expoziție în aer liber

Foto: Ministerul Apărării / Telegram

La Moscova, în Parcul Victoriei – uriașul complex memorial dedicat victoriei Uniunii Sovietice în fața Germaniei naziste, s-a deschis o nouă expoziție în aer liber. Aceasta însă nu are nimic de-a face cu cel de-al Doilea Război Mondial, acolo fiind expuse „echipamentele trofeu” ale Forțelor Armate ale Ucrainei, capturate de armata rusă, scrie BBC.

În total, au fost prezentate 32 de exponate. Printre acestea se află un vehicul de sprijin tactic Husky al armatei britanice, care a fost donat Ucrainei și al cărui parbriz este acoperit de găuri de gloanțe, dar și un Abrams american care a fost avariat pe câmpul de luptă.

A fost expus și un șir lung de blindate germane, deasupra fiind o inscripție: „Istoria se repetă”.

Foto: Ministerul Apărării
/ Telegram

Ministerul rus al Apărării a precizat că trupele ruse au capturat o parte din echipamentele expuse la Rabotino și Malaya Tokmachka, în regiunea Zaporojie, precum și în luptele de lângă Avdiivka, regiunea Donețk din Ucraina.

Potrivit lui Andrei Liubchikov, cercetător la Muzeul Central al Forțelor Armate, valoarea totală a armelor expuse este de aproximativ 1 miliard de dolari, notează Novaia Gazeta Europe.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii mai.