Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ În Chișinău urmează să…

FOTO În Chișinău urmează să apară o parcare automatizată

Municipalitatea anunță că în Chișinău va apărea prima parcare automatizată. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, este vorba despre un proiect inedit, ce va fi implementat împreună cu Universitatea Tehnică din Moldova.

 Ion Ceban a avut mircuri, 16 septembrie, o întrevedere cu rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan și cu șeful Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, unde s-a discutat despre inițierea proiectelor de amenajare a parcărilor SMART (automatizate) pe teritoriul capitalei, în centrul orașului, în preajma blocului Universității Tehnice din Moldova.

În acest sens discutăm și cu Agenția Prorietății Publice, pentru identificarea locațiilor, după ce sunt finalizate toate procedurile legate de conceptul de parcări și studiile pe care mai avem nevoie să le realizăm, până la sfârșitul anului curent, astfel ca din anul viitor să putem lansa ceea ce așteaptă chișinăuienii: locuri de parcare în zona istorică, soluții pentru zonele rezidențiale și pentru intrările în oraș. Muncim în această privință și sperăm în rezultate mult așteptate”, a declarat Ion Ceban.

Actualmente, edilul a precizat că se poartă discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei str. 31 august 1989.

Parcarea automatizată despre care s-a discutat, ne va permite să ne poziționăm direct într-un nou ecosistem inovațional, să vă ajutăm să dezvoltăm acest lucru, să învățăm și noi tehnologiile moderne în gestionarea orașui, tehnologii SMART”, a menționat Viorel Bostan.