Principală  —  IMPORTANTE   —   Focarul de COVID-19 de la…

Focarul de COVID-19 de la mănăstirea Noul-Neamț de la Chițcani. Un rezident de 38 de ani al lăcașului de cult a decedat în urma complicațiilor

Al doilea deces în focarul de COVID-19 de la mănăstirea Noul-Neamț de la Chițcani. Departamentul de interne de la Tiraspol anunță că un rezident al lăcașului de cult în vârstă de 38 de ani, a decedat azi noapte la spitalul din Slobozia.

Potrivit sursei, bărbatul a fost diagnosticat pozitiv la începutul lui iulie, însă ulterior a dezvoltat o pneumonie bilaterală. Tânărul mai suferea de spondilită anchilozantă, cunoscută ca Boala Bechterew, o afecțiune la coloana vertebrală, iar după ce a fost testat pozitiv a mai fost diagnosticat cu insuficiență respiratorie și cardiacă.

La 8 iulie a fost internat în secția de reanimare a spitalului din Slobozia, iar la 17 iulie a fost conectat la aparatele de respirație artificială. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat în această noapte.

La începutul lui iulie, pe teritoriul mănăstirii Noul-Neamț de la Chițcani a izbucnit un focar de coronavirus. 17 călugări, preoți și rezidenți ai lăcașului de cult au fost confirmați pozitiv cu Covid-19. Un preot a decedat, un călugăr ar fi fugit din mănăstire, iar astăzi, un rezident a murit din cauza complicațiilor.