Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FIFA a aprobat calendarul Cupei…

FIFA a aprobat calendarul Cupei Mondiale 2022: Ucraina ar putea juca cu Statele Unite, Anglia și Iran

Sursa: Associated Press

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a aprobat calendarul pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

În meciul de deschidere nu va juca echipa Qatar, care este gazda turneului. Primul meci din partea finală a Cupei Mondiale va fi întâlnirea Senegalului și Olandei la Doha pe 21 noiembrie.

Naționala Ucrainei nu a jucat încă play-off-ul pentru dreptul de a juca la Campionatul Mondial. Ucrainenii vor înfrunta Scoția în semifinalele playoff-ului și Țara Galilor în finală, dacă vor trece de scoțieni.

Meciul de semifinale al Ucrainei împotriva Scoției a fost inițial programat pentru 24 martie, dar a fost amânat luna trecută, după ce Rusia a lansat o invazie în țara vecină.

Amânarea a împiedicat, de asemenea, Țara Galilor să joace următorul meci din play-off, deoarece urma să înfrunte câștigătoarea meciului dintre Ucraina împotriva Scoției, după înfrângerea Austriei.

Dacă echipa ucraineană a lui Alexander Petrakov va depăși ambii adversari, atunci va juca în grupa B a campionatului mondial cu Anglia, Iran și SUA. În primul tur, ucrainenii pot juca cu echipa americană la Er Rayyan pe 21 noiembrie.

Programul complet al turneului poate fi găsit aici.

Cupa Mondială din Qatar se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022 în șapte orașe: Doha, Lusail, Al Wakra, Al Khor, Ar Rayyan, Umm Salal și Madinat Al Shamal.