Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Extinderea cooperării comercial-economice, subiectul întrevederii…

Extinderea cooperării comercial-economice, subiectul întrevederii premierului R. Moldova cu vicecancelarul Germaniei. Recean: „Prioritatea noastră este să ne consolidăm independența energetică”

Foto: Guvernul Republicii Moldova

Prim-ministrul R. Moldova Dorin Recean a avut sâmbătă, 20 aprilie, o întrevedere cu vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei și Climei, Robert Habeck. Cei doi oficiali au discutat despre agenda de reforme implementate în R. Moldova pe sectorul economic, atragerea de către autoritățile moldovenești a investițiilor străine, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-germane.

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost abordat subiectul securității energetice a R. Moldova și eforturile de diversificare a surselor de energie regenerabilă.

„Prioritatea noastră este să ne consolidăm independența energetică, prin cooperare cu partenerii și prin implementarea unor proiecte strategice în domeniul energetic”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Șeful Executivului a apreciat susținerea părții germane în fortificarea sectoarelor cheie pentru modernizarea țării și a menționat importanța informării continue a oamenilor de afaceri din Germania despre beneficiile pe care le oferă țara noastră investitorilor.

„Mă bucur să avem susținerea Germaniei pentru consolidarea legăturilor noastre economice și promovarea oportunităților investiționale pentru afacerile din Germania. Republica Moldova rămâne orientată spre creștere economică”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.