Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ekho Moskvy și TV Rain,…

Ekho Moskvy și TV Rain, blocate în Rusia. Reacția celor două redacții

Rusia impune noi restricții presei care relatează despre războiul din Ucraina. Procuratura Generală a Federației Ruse a cerut blocarea accesului la Ekho Moskvy și TV Rain.

Acestea ar fi difuzat „îndemnuri la activitate extremistă, violență”, după cum transmite agenția rusă de stat Tass. De asemenea, ar fi făcut publice „informații false în mod deliberat cu privire la acțiunile personalului militar rus în cadrul unei operațiuni speciale de protecție” în cele două republici separatiste, Donețk și Luhansk.

Postul de radio Ekho Moskvy a anunțat că i-a fost oprită emisia, după solicitarea procuraturii. Anunțul a fost făcut de redactorul-șef al postului, Alexei Venediktov.

Redacția Ekho Moskvy a anunțat că nu este de acord cu deciziile autorităților ruse prin care postul de radio a fost scos din emisie, iar site-ul a fost blocat. Potrivit jurnaliștilor, acuzațiile sunt nefondate și insultătoare, iar decizia va fi contestată în instanță.

„Vedem în ea o componentă politică, precum și introducerea cenzurii, care este direct interzisă de Constituția Federației Ruse”, se arată în mesajul redacției Ekho Moskvy.

Redactorul-șef al TV Rain, Tihon Dzyadko, a spus că deja s-a început restricționarea accesului publicului la postul de televiziune. El a menționat că TV Rain, relatând despre evenimentele din Ucraina, respectă cerințele autorităților ruse și intenționează să facă recurs la această decizie, iar difuzarea va continua pe alte platforme ale canalului.