Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Echipamente tehnice moderne, donate de…

Echipamente tehnice moderne, donate de ministerul de Interne al Spaniei subdiviziunilor Poliției Naționale

Foto: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a primit în gestiune pe 18 aprilie 2024 mai multe camere de corp destinate polițiștilor de patrulare și echipamente tehnice moderne pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu cotidiene. Acestea au fost donate de către ministerul de Interne al Regatului Spaniei.

Potrivit comunicatului emis de IGP, donația cuprinde 240 de camere de corp de model Axon 3, 140 de monitoare, 140 de tablete, 30 de stații de andocare și 245 de licențe pentru calculatoare. Acestea urmează să îmbunătățească semnificativ capacitățile operaționale ale polițiștilor.

Ceremonia de transmitere a echipamentului tehnic a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției. La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț, ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande Marlaska Gomez în comun cu o delegație spaniolă.

Scopul acestei donații este de a sprijini R. Moldova în consolidarea capacității sale de gestionare a crizei de ordine și siguranță publică.

„Această donație va contribui semnificativ la eforturile noastre de a combate criminalitatea organizată, traficul de persoane și traficul de arme”, a menționat ministrul Adrian Efros.

Valoarea donației se ridică la aproape 1 milion de euro.