Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După 30 de ani de…

După 30 de ani de la războiul de Independență, autoritățile promit simplificarea procedurii de reconfirmare a statutului de veteran de război

A fost simplificat procesul de reconfirmare a statutului de veteran de război şi de obţinere a legitimaţiei de model nou. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, astăzi a fost aprobată o hotărâre care prevede modificarea Regulamentului cu privire la modul de atribuire a statutului de veteran de război și de eliberare a legitimațiilor de tip nou veteranilor de război.

Modificările propuse au drept scop sprijinirea veteranilor, facilitarea procesului de reconfirmare a statutului de veteran de război și de obținere a legitimației de model nou. Termenul-limită pentru schimbarea legitimațiilor de model vechi cu cele de model nou este 31 decembrie 2022.

Anul 2022 este declarat „Anul Recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova”.

În R. Moldova sunt peste 40 de mii de persoane care beneficiază de statutul de veteran de război. Doar jumătate dintre aceștia au reușit să obțină legitimații de model nou, în cei patru ani câți au trecut de la inițiere procesului de schimbare a legitimațiilor, potrivit Ministerului Apărării. Printre cei cărora li s-a refuzat perfectarea legitimațiilor sunt și foști combatanți, decorați cu medalii pentru vitejie.