Principală  —  IMPORTANTE   —   Dumbrăveanu susține că numărul persoanelor…

Dumbrăveanu susține că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este mai mare decât cel anunțat de autorități

captură foto

Peste 8.000 de persoane infectate cu COVID-19 se tratează în prezent la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Cât privește numărul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus, șefa de la Sănătate susține că acesta ar putea fi mult mai mare decât cel prezentat de autorități.

Conform ministrei Sănătății, din cele peste 13.200 de cazuri de COVID-19 active, puțin peste 8.000 de persoane se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.

„Avem peste 8.000 de persoane care se trastează la domiciliu. Cu regret, avem o problemă cu privire la regiunea transnistreană. Nu dispunem de cifre exacte. Știm că sunt peste 4.000 de persoane infectate, dar sunt datele obținute în prima perioadă. Se poartă discuții, inclusiv, pe platforma grupurilor bilaterale, care inițial erau foarte eficiente. S-au încercat discuții și pe platforma OMS, care a efectuat și o vizită pentru a vedea cum este situația, dar, cu regret, lucrurile nu s-au mișcat în direcția schimbului de date”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Cât privește anti-recordurile de îmbolnăviri, înregistrate în ultimele zile, șefa de la Sănătate spune că autoritățile au estimat creșteri de 30-40%, dar în condițiile în care condițiile de sănătate publică sunt respectate. În cazul în care măsurile. nu sunt respectate, cifra poate fi mai mare. Această creștere”, susține aceasta.

Ministra susține că numărul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cel prezentat de autorități.

„Este clar că sunt persoane asimptomatice și nici nu știm că ele se află în preajma noastră. Iată de ce noi mereu recomandăm persoanelor care au anumite simptome să se adreseze medicului de familie, însă, sunt persoane care nu manifestă siptome clinice și este foarte greu să fie identificate. Anume aceste persoane generează transmiterea acestei infecții”, a mai declarat Viorica Dumbrăveanu.

De menționat că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 54.064 cazuri. În total, 39.499 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.336 de persoane au pierdut lupta cu boala.