Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Du-te ****!” Angajații companiilor de…

„Du-te ****!” Angajații companiilor de stat refuză să voteze pentru Putin sub constrângere

Kremlinul are probleme în mobilizarea angajaților companiilor de stat pentru a participa la alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat pentru Meduza un politolog care lucrează cu administrația prezidențială.

Potrivit acestuia, în anii precedenți, forțarea angajaților companiilor de stat să voteze nu a cauzat dificultăți – mulți s-au ținut de locurile lor și se temeau să nu le piardă. Cu toate acestea, acum lucrătorii înțeleg: există un deficit pe piața muncii, așa că nimeni nu îi va concedia pentru că refuză să meargă la secția de votare, spune sursa Meduza. Potrivit acestuia, de foarte multe ori ca răspuns la încercările conducerii de a-i forța să ia parte la vot, oamenii spun: „Du-te ***! Nu vreau, ce-mi vei face? Vei lucra în locul meu?”.

În același timp, blocul politic al administrației prezidențiale se confruntă cu sarcina de a asigura o prezență extrem de mare – la nivelul de 70-80%, precum și rezultatul lui Vladimir Putin – mai mult de 80%.

Anterior, pentru a rezolva problema prezenței, administrația prezidențială a ordonat membrilor partidului „Rusia Unită”, angajaților de stat și angajaților companiilor de stat să aducă împreună cu ei oameni la secțiile de votare. Astfel, membrii „Rusiei Unite” și susținătorii partidului de la putere trebuie să aducă câte 10 persoane, angajați de stat – trei și angajați ai companiilor de stat – doi. Oamenii care primesc bani de la stat sunt „obligați să ajute” autoritățile, a explicat logica o sursă Meduza apropiată de Kremlin.