Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Două medalii de bronz pentru…

Două medalii de bronz pentru R. Moldova, la Campionatul European de tir cu arcul

Sursa foto: Comitetul Național Olimpic al R. Moldova

Lotul Național de tir cu arcul vine acasă cu două medalii de bronz de la Campionatul Europea, care se desfășoară în orașul Varaždin, Croația, după ce echipele feminine de seniori și juniori au obținut victorii în finalele mici ale competiției, anunță Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC).

Potrivit MEC, la categoria juniori, echipa feminină a R. Moldova, alcătuită din Kasandra Berzan, Nicoleta Clima și Nicoli Streapunina, a dispus în lupta pentru medaliile de bronz de reprezentativa Croației, cu scorul de 6-2.

În competiția rezervată senioarelor, echipa țării noastre, din care au făcut parte Alexandra Mîrca, Nadejda Celan și Varvara Tisliuc, a învins în finala mică reprezentativa Islandei, cu scorul de 5-4.

Totodată, ministerul menționează că, la masculin, echipa formată din moldovenii Dan Olaru, Mihai Sadoveanu și Sergiu Sorici s-a situat pe locul 5 în concursul. La individual, liderul lotului, Dan Olaru, care anterior s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, a ocupat locul 9.