Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Două direcții de deservire fiscală,…

Două direcții de deservire fiscală, cea din Dubăsari și Basarabeasca vor fi dizolvate din 2021

Direcțiile deservire fiscală din Basarabeasca şi Dubăsari vor fi reorganizate de la 1 ianuarie. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Fiscal de Stat. Potrivit unui comunicat al instituției, „această schimbare are drept scop modernizarea proceselor de administrare fiscală, eficientizarea modului de comunicare și de consolidare a procesului de deservire a contribuabililor, precum și  sporirea eficienței resurselor umane implicate în procesul de deservire”.

Este vorba despre cele mai mici unități teritorial-adiministrative din Republica Moldova. Potrivit datelor oficiale, în raionul Dubăsari locuiesc 35 de mii de persoane, în timp ce la Basarabeasca, erau înregistrate alte 28 de mii.

De la 1 ianuarie, contribuabilii, persoane juridice și fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și persoanele fizice care nu practică activitate de întreprinzător din raza de deservire a Direcției deservire fiscală Dubăsari se vor deservi la Direcția deservire fiscală Criuleni din cadrul Direcției generale administrare fiscală Centru, iar contribuabilii de la Basarabeasca se vor deservi la Direcția deservire fiscală Cimișlia din cadrul Direcției generale administrare fiscală Sud, se mai arată în comunicatul fiscului.